4-daagse stedentrip Krakau

4-daagse stedentrip Krakau

Deze 4-daagse stedentrip naar Krakau kunt u zelf naar eigen wens aanpassen. Zo kunt u bijvoorbeeld activiteiten, transfers en/ of een huurauto toevoegen. Uiteraard kunt u ook een andere vlucht en/ of hotel selecteren.

  • Thema''s:

Reisinformatie

10/06/2019ECONOMY

Eindhoven

Krakow

Nederland
Eindhoven / 15:25
Ryanair FR 5891 Ryanair
1h 55m Rechtstreeks
Polen
17:20 Balice
10/06/2019 13/06/2019

Krakow

Info over de stad

Krakau is de hoofdstad van Klein-Polen en is de voormalige hoofdstad van Polen.

Meer info
 

Transfer van luchthaven naar hotel

Shuttle Standaard (Shuttle transfer )

Hotel Daisy Budżet

  • Op 5,0 km van het centrum
  • Ul. morelowa, 26a, Krakow 30-222
Dit karakteristieke hotel bevindt zich in een mooi groen gebied van Krakau, dat bekend staat als Wola Justowska. Het Wolski Bos en de rivieren Rudawa en Vistula bieden een fraai decor. De binnenstad van Krakau bevindt zich op slechts 4 km van het hot...
  • Double 1 or 2 beds STANDAARD (1)

  • ALLEEN KAMER

  • 3 nachten in het hotel

1 Activiteiten
image

Fietstocht door de oude stad, de Joodse wijk en het getto

dag 1 - Fietstocht om 15:00 uur

U ontmoet uw gids in Grodzka, de oude binnenstad van Krakau, om 10:00, 11:00, 12:00 of 15:00 uur, afhankelijk van de tijd van het jaar. U krijgt een moderne fiets met comfortabel zadel, en gaat mee op ontdekkingsreis over Krakau's netwerk van fietspaden. Houd er rekening mee dat de tour altijd doorgaat, bij mooi weer, maar ook bij regen en soms zelfs bij sneeuw, dus kleed u op het weer. Draag geschikte schoenen, kleding in laagjes, en handschoenen en een muts bij de koudere weersomstandigheden.

U begint in het oude stadscentrum dat op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat, waar we hoogtepunten als Rynek Glówny (het grote marktplein) en het koninklijk kasteel van Wawel passeren. U komt alles te weten over de geschiedenis van Krakau als de hoofdstad van het middeleeuwse Polen.

Vanaf hier fietst u naar Krakau's verplaatste Joodse wijk, die ooit een aparte stad was, Kazimierz genaamd, en daarna de thuisbasis werd van een van Europa's grootste Joodse gemeenschappen. Tegenwoordig is de wijk het epicentrum van een culturele revival die een levendige aanbod van galerieën, winkels en restaurants heeft opgeleverd. U vindt hier overal opvallende overblijfselen van het Joodse verleden van Krakau, zoals oude synagogen en begraafplaatsen.

Tot slot gaan we naar de wijk die ooit het Joodse getto van Krakau was, toen de nazi's hun plan om alle Joden in Europa uit te roeien uitvoerden. Aan het eind van de 4 uur durende tour rijden we terug naar de oude stad, waar we om 14:00, 15:00, 16:00 of 19:00 uur aankomen, afhankelijk van de aanvangstijd die u hebt gekozen.

Bevestiging krijgt u ten tijde van de boeking
Kinderen dienen te worden begeleid door een volwassene
Voor deze activiteit kunt u een papieren of een elektronische coupon tonen.
Keert na afloop terug naar het beginpunt
 

Transfer van hotel naar luchthaven

Shuttle Standaard (Shuttle transfer )
13/06/2019ECONOMY

Krakow

Eindhoven

Polen
Balice / 18:15
Ryanair FR 5892 Ryanair
2h 00m Rechtstreeks
Nederland
20:15 Eindhoven
Remarks

Samenvatting

4-daagse stedentrip Krakau
4-daagse stedentrip Krakau